Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi találkozónkról

Az elmúlt évi utolsó betegfórumunkat, találkozónkat december elsején tartottuk az Országos Egészségbiztosítási Pénztár székházának előadótermében. Ez a találkozónk rendhagyó volt, hiszen ezen a napon nem voltak orvosi előadások, próbáltunk a betegek részére vidámabb, szórakoztatóbb programokat összeállítani.
Vendégeink a regisztrációt követően Mikuláscsomagot, frissítőt kaptak.
13 órától díjmentes vérnyomásmérésre invitáltuk a vendégeket. Akinek jó volt a vérnyomása narancsot kapott ajándékba, akinek rossz volt citromot – ezzel szerettük volna felhívni a betegek figyelmét a helyes vérnyomás beállítására, és a rendszeres vérnyomás ellenőrzésre. A betegek részére vérnyomás naplót adtunk. A vérnyomásmérésben Tüske Anita segített, köszönet érte!


Vérnyomásmérés
(Fotó: Purgel Zoltán)


Vérnyomásmérés
(Fotó: Purgel Zoltán)


Vérnyomásmérés
(Fotó: Purgel Zoltán)

A második programunkat meghívónkban is meglepetés programként hirdettük meg – és tényleg az is volt, hiszen Pártos Csilla – a médiákból is jól ismert – művésznő volt vendégünk. Csilla is autoimmun betegséggel él együtt, örültünk, hogy – hosszú egyeztetéseket követően – elfogadta felkérésünket, s vendégül láthattuk.  Csilla nagyon sok jó tanáccsal látott el bennünket, egy vidám, emlékezetes beszélgetésnek lehettünk részesei. A program végén egy közös csoportképet készítettünk, amelyet nagyítva is meg lehet tekinteni lentebb.


Meglepetés vendégünk: Pártos Csilla
(Fotó: Purgel Zoltán)


(Fotó: Purgel Zoltán)


(Fotó: Purgel Zoltán)


(Fotó: Purgel Zoltán)


Verseskönyv dedikálás
(Fotó: Purgel Zoltán)


Csoportkép
A KÉPRE KATTINTVA KINAGYÍTHATÓ
(Fotó: Purgel Zoltán)

Harmadik programunk a II. Hevér Krisztina Díj eredményhirdetése volt. Varga Gábor alelnök ismertette a beérkezett pályázatokat, a zsűrizés menetét, és végül a díjazott pályamunkát. A II. Hevér Krisztina Díjat Csajági Ildikó nyerte, gratulálunk neki! A díjazott pályamunkája megtekinthető Pillangó című magazinunk 2012/1. lapszámában. A zsűri tagjai voltak a Magyar Lupus Egyesület elnökségin tagjai: Purgel Zoltán, Varga Gábor és Balázs Henrietta. A zsűri úgy döntött, hogy a díjat megnyerő Csajági Ildikó mellett a további 5 fő nevezőt is ajándékban részesíti, hiszen a II. Hevér Krisztina Díjra színvonalas pályamunkák érkeztek. Az öt fő nevező ajándékcsomagot kapott. A program prezentációja ide kattintva letölthető.


II. Hevér Krisztina Díj eredményhirdetés
(Fotó: Purgel Zoltán)


A díjat Csajági Ildikó nyerte
(Fotó: Purgel Zoltán)


Az emlékplakettet Varga Gábor adta át
(Fotó: Purgel Zoltán)


Emlékplakett
(Fotó: Purgel Zoltán)


(Fotó: Purgel Zoltán)


Csajági Ildikó és Varga Gábor
(Fotó: Purgel Zoltán)


Ajándékok átadása a nevezők részére
(Fotó: Purgel Zoltán)

Következő programunk a Lupusz Kvíz játékunk eredményhirdetése és ajándéksorsolása volt. Erről a programunkról egy nagyobb tartalmú összefoglalót készítettünk, amely megtekinthető lentebb.
Ötödik programunk a Lupusz – ahogy én látom nemzetközi fotópályázatunk eredményhirdetése volt. Purgel Zoltán, a zsűri elnöke ismertette a fotópályázat zsűrizését, eredményeit, elmondta, hogy ez a kezdeményezés a világon egyedülálló, hiszen egyetlen fotópályázat témája sem volt még ez a ritka autoimmun betegség. A program prezentációja ide kattintva letölthető.
Legutolsó programunk az „egyesületi óra” volt, megbeszéltük az egyesület híreit, megoldást kerestünk egymás problémáira.
Úgy gondoljuk, hogy – elképzelésünknek megfelelően – szórakoztató programokat sikerült összeállítanunk az év utolsó találkozójára, s a találkozónkon részt vevő betegek jól érezték magukat.
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy egész évben rendelkezésünkre bocsájtotta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat.
Következő betegfórumunk terveink szerint 2013. április 6-án lesz megszokott helyszínünkön, hamarosan közöljük a részletes programokat.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató