Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

2013. évi első betegfórumunk április 6-án volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának előadótermében. Az OEP székháza nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, de a vidékről autóbusszal vagy vonattal érkező vendégeink is könnyen el tudtak jutni a helyszínre. A betegfórumunkon résztvevők jegyzettömböt, tollat, frissítőt és Pillangó alakú mézeskalácsot kaptak.
Ezen a szombat délutánon kettő orvosi előadást hallhattunk, mindkét előadónk a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáról érkezett.
Első előadónk Dr. Kárpáti Sarolta tanszékvezető egyetemi tanár volt. Professzornő az SLE bőrtüneteiről tartott vetítéssel egybekötött előadást, majd válaszolt feltett kérdéseinkre. Professzornőtől egy értékes előadást hallhattunk, köszönet érte!
A második előadás kezdete előtt Purgel Zoltán elnök köszöntötte a résztvevők között Pártos Csilla művésznőt.
Második előadónk Dr. Wikonkál Norbert egyetemi docens Úr volt, előadását Vasculitis és lupus címmel. tartotta meg. Ezúton is köszönjük Docens Úr humoros, a betegek számára is könnyen érthető előadását!
Az orvosi előadásokat videóra rögzítettük, hogy azon tagjaink is meg tudják nézni, akik a távolság vagy egészségügyi okok miatt nem tudtak eljönni betegfórumunkra. A filmeket a stúdió utómunkálatok után publikáljuk weblapunkon és DVD kiadványt készítünk.
15.30 órakor a Magyar Lupus Egyesület közgyűlése következet, amely sajnos annyira elhúzódott, hogy Egyesületi óra programunkat nem tudtuk megtartani. (Egyesületi óra elnevezéssel egy új kezdeményezést indítottunk, az orvosi előadások után van egy óra „klubfoglalkozás”, ahol megbeszéljük az egyesület híreit, lehetőség van tapasztalatcserére, közös problémamegoldásra, stb…)
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat.
Következő betegfórumunk 2013. október 19-én lesz, programok és információk ide kattintva. Sok szeretettel várunk mindenkit erre a programunkra is!


Betegfórumaink helyszíne az Országos Egészségbiztosítási Pénztár székháza


Dr. Wikonkál Norbert egyetemi docens, SE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika


Előadás közben...

Lupusszal élők

Csatlakozz a Lupusszal élők zárt Facebook csoportunkhoz. Csatlakozáskor ne felejts el válaszolni a feltett kérdésekre. 

Fotókiállítás

A „Lupusz - Ahogy én látom” című fotópályázat képei.

Fotókiállítás

Reklám

Legutóbbi bejegyzés a Társalgóban

  • 2018. May 30. | 13 óra 03 perc

    2016-ban állapították meg az SLE-t. Azóta szedem az Imuran 50 mg napi kettő ill. most napi három tablettát és a Medrolból napi 16 mg amit 24 mg-ról csökkentettek.Fizikális tüneteim nincsenek.Kérdésem lenne hogy hogy van -e olyan vérvételi lehetőség ami kimutatja hogy az autoimmun betegség fent áll-e vagy milyen mértékben.

Tovább a Társalgóba

Keress bennünket a Facebookon is!

Legfontosabb kérdések és válaszok a lupuszról

Bankkártyás támogatás

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Összeg:
Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés